Er gebeurt ontzettend veel om ons heen. Veel goede dingen, maar helaas zien wij het nu ook soms goed mis gaan. Dit ‘mis gaan’ varieert van paniekvoetbal, tot aan rennen als een kip zonder kop. Met de beste intenties. Dat wel!

Crisis? Think agile

Je hoofd cool houden in tijden van crisis. Natuurlijk weten we dat, maar híer hebben we nooit op kunnen oefenen…
En jouw rol als leider is helemaal van belang. Juist nu. En ja, dat is ontzettend moeilijk. Maar heb je een crisis, think agile en houd je hoofd cool!

Bizarre omstandigheden, bizarre impact

De impact van de handelwijze van een leider kan groot zijn. Wanneer aansturing niet goed verloopt, kan een team uit verband worden getrokken. De communicatielijnen worden verstoord. Of onduidelijkheid ontstaan over werkzaamheden. Wat kan resulteren in dubbel werk of zelfs werk dat blijft liggen.

Klein voorbeeldje. Een bedrijf werkte vanaf 16 maart thuis. Van de ene op de andere dag moesten teams zelf uitzoeken hoe het onderlinge contact het beste georganiseerd moest worden. Klinkt herkenbaar?

De ene afdeling vond snel een modus om samen te werken. Iedere dag om half 10 hadden zij een gezamenlijk dagstart met Zoom. Bij een ander team ging iedereen gewoon aan het werk met het geen dat ze moesten doen. Zij zochten elkaar alleen op bij vragen.
Het “dagstart-team” was constant van elkaar op de hoogte. Zo wisten zij wie waar mee bezig was en wat er op hun af kwam in de komende tijd.
Bij het andere team werkten mensen langs elkaar heen en werden taken zelfs dubbel opgepakt. Zonde van het werk dus. Daarnaast wisten zij ook niet waar de rest van de organisatie mee bezig was en wat de organisatie van hun verwachte. Dit resulteerde in (onderlinge) irritaties en zelfs frustraties.

Omgaan met onzekerheid en onduidelijkheid

Teams die agile werken, hebben constant te maken met onzekerheid en onduidelijkheid. Door dit te omarmen en constant te kijken wat er gebeurt (en daarmee dus ook overzicht houden), kunnen zij telkens bijsturen als dat nodig is. Belangrijk in tijden van crisis!

Terug naar het voorbeeld. Inmiddels heeft ieder team binnen het bedrijf een dagstart. Zo ook alle teamleiders. Zij hanteren nu een belangrijk agile principe vanuit Kanban: zorg eerst voor een stabiel proces, kijk daarna pas naar het werk inhoudelijk.
Oftewel chaos in het werk mag, maar rust in het proces moet. Het vergroot de effectiviteit en efficiency.