We hebben er allemaal mee te maken. Social distancing. Maar de vraag is: “Is het een plaag of een zegen?” Hoe erg vind jij het? Wat doet het met jou?
Voor de ene is het niet zo spannend, terwijl iemand anders veel meer aanpassingsproblemen heeft.

Verschillende mensen, verschillende wensen

Als je kijkt naar het verschil in type mensen, zie je nu duidelijke verschillen. 2 opvattingen grofweg naast elkaar hoe ze hier tegen aankijken. Social distancing is voor de ene een zegen, voor de andere een plaag:
De ene persoon zal zeggen: “heerlijk, geen gedoe aan mijn hoofd. Ik krijg gewoon mijn werk af zonder dat ik word afgeleid door mensen om mij heen. Hier kan ik wel aan wennen”.
De andere persoon kan een reactie hebben als: “Ik loop leeg. Ik mis het contact met anderen. Gewoon even sparren over dingen, of een gezellig gesprek. Ik sta helemaal alleen. Dit moet niet te lang duren. Ik word gek”.

Social distancing door de ogen van Insights Discovery

De oorzaak is te vinden in gedragsvoorkeuren. Zo heeft de ene persoon een voorkeur voor introversie: is vaak wat rustiger, meer opmerkzaam en wat meer bedachtzaam. Terwijl iemand anders meer voorkeur heeft met extraversie (treed meer naar buiten, is meer spraakzaam, betrokken en meer het stralende middelpunt).
De verschillen zie je heel mooi terugkomen vanuit de Insights Discovery kleuren. De kleuren rood en geel komen voort vanuit een voorkeur voor extraversie. Blauw en groen vanuit introversie.

Sociale contacten zijn voor de ene dus waardevoller (en noodzakelijker) dan voor de ander. En daarmee is social distancing dus ook moeilijker voor de een dan voor de ander.

De vraag is dan ook, wat vind jij prettig? Wat heb jij het liefst?
Soms is een belletje alleen al genoeg, of een korte efficiënte dagstart. Of misschien voel jij je prettig bij een digitaal borrelmoment via bijvoorbeeld FaceTime, Google Hangouts of Zoom.
Oftewel is Social distancing voor jou een een plaag of een zegen?